Salland Smaakt naar Meer – Maatschap Kieftenbeld
Een mooi project van Verslingerd aan Salland, waar Landschap Overijssel en Salland Boert en Eet Bewust ook partner van zijn! ‘Smakelijk Salland’ is een unieke samenwerking tussen verschillende partners op het gebied van agro, streekproducten, natuur en recreatie in Salland. De Sallandse Smaakmakers zijn verbonden met tradities, met verhalen en met elkaar. In Salland proef je het beste van ons land, elk seizoen weer…
In de serie ‘Salland smaakt naar meer’ duiken we in de verhalen van streekproducten en het Sallandse landschap. We zien waar het product vandaan komt en horen van een erfgoedspecialist hoe het Sallandse landschap zich, door de wisselwerking van mens en natuur, heeft ontwikkeld tot een gevarieerd landschap.
In deze aflevering zijn we op bezoek bij Jolanda Kieftenbeld. “Zo’n zondagochtendrondje tussen de kippen. Misschien wel het mooie moment van de week”, zegt Jolanda. Ze komt dan in de stal bijna tot de kern van haar bestaan. “Dat omgaan met de dieren is wat ik het liefste doe. Op zondag kun je daarvoor extra veel tijd nemen. Dan ben je minder slaaf van de agenda en doe je dingen heerlijk op je gemak. Dan is het zo prettig om door de stal te lopen en bij de dieren te zitten.”Jolanda runt samen met broer Alfons het familiebedrijf Maatschap Kieftenbeld. De één zorgt voor de varkens in Mariënheem, de ander gaat over de kippen en eieren in Haarle. Samen met hun gezinnen delen zij de passie voor deze dieren én voor goed en eerlijk voedsel. Met de smaak van Salland. Al blijft Jolanda nuchter. “Een ei uit Salland smaakt niet anders dan een ei uit Limburg of Zeeland. Net zoals je geen verschil proeft tussen een bruin en een wit ei.” Lees verder op: de website van Verslingerd aan Salland.
Benieuwd wat Salland (en onze Sallandse voedselmakers) allemaal te bieden heeft? Neem een kijkje op de virtuele kaart: https://www.verslingerdaansalland.nl/…/smakelijk-salland/