Vleeskuiken- en Melkveebedrijf Mts. Elshof

Vleeskuiken- en Melkveebedrijf Mts. Elshof

Over Vleeskuiken- en Melkveebedrijf Mts. Elshof

Tussen Lierderholthuis en Laag Zuthem hebben we een vleeskuiken- en melkveebedrijf.

Bertwin is verantwoordelijk voor de vleeskuikens, die gehouden worden volgens het Goed Nest Kip concept van Albert Heijn. Dit houdt onder meer in dat de kuikens meer stalruimte hebben en dat ze langzamer groeien dan reguliere kuikens. Verder is het gebruik van antibiotica teruggebracht naar nul. In de stallen worden ook extra strobalen gezet waar ze in kunnen scharrelen.

De kuikens komen als ze 1 dag oud zijn op ons bedrijf en hebben dan al voer en water gehad op de broederij. De mest gaat naar een energiecentrale waar het verbrand wordt en daarmee stroom opgewekt.

De stallen en onze woonhuizen worden verwarmd door een houtkachel . Alle stroom die we nodig hebben komt van onze eigen zonnepanelen. Sinds kort mogen we ons netto energie producent noemen omdat er 200.000 KwH aan energie meer opgewekt kan worden dan we zelf gebruiken.

Gerard is verantwoordelijk voor het melkveebedrijf. De koeien worden gemolken door twee melkrobots, wat prettig is voor de dieren en het geeft arbeidsgemak voor onszelf. Er is voldoende grond om genoeg gras en mais op te verbouwen voor het hele jaar. Vanaf het voorjaar kunnen de koeien naar buiten, tot in oktober, zo lang het weer het toelaat.

De weidevogels worden beschermd door de nesten voor het maaien te markeren met stokken. Op die manier wordt voorkomen dat de nesten met eieren worden beschadigd. Op sommige percelen wordt de maaidatum uitgesteld om eerst de eieren uit te laten komen.

We willen graag laten zien op welke manier op ons bedrijf voedsel  geproduceerd wordt, daarom doen we mee aan Salland Boert en Eet Bewust.

Mts. Elshof
Bertwin, Gerard en Marja
Lierderholthuisweg 71
8055 PK Laag Zuthem

waar onze boeren te vinden zijnWe maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »