Vleesvarkens- en rundveebedrijf Schrijver

Vleesvarkens- en rundveebedrijf Schrijver

Over Vleesvarkens- en rundveebedrijf Schrijver

Gino Schrijver: “Ik krijg hier elke 4 maanden biggen van 25 kg van een fokvarkensbedrijf. Dat is een bedrijf waar de zeugen biggen krijgen en deze worden verkocht aan een bedrijf zoals het onze. Na ze een periode te hebben verzorgd gaan de varkens naar de slacht. Ze wegen dan ongeveer 120 kg.

We zijn begin 2016 over gegaan op het houden van vleesvarkens volgens het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming. Ons bedrijf heeft 1 ster. Dat wil zeggen dat de varkens meer ruimte en daglicht krijgen en meer speelmateriaal dan wettelijk verplicht is. Ons bedrijf is door de zonnepanelen op het dak energie neutraal. In de nieuwste schuur wordt alle lucht uit de stal gezuiverd tot wel 95% door een luchtwasser.

Naast ons vleesvarkensbedrijf, waar we 2000 vleesvarkens verzorgen, hebben we ook een melkveebedrijf.

We doen mee met SBeEB omdat we het belangrijk vinden om open te zijn over ons werk en met elkaar in gesprek te komen. We horen graag wat u ervan vindt!”

Vleesvarkens- en Rundveebedrijf Schrijver
Wechterholt 2
8131 RC Wijhe

waar onze boeren te vinden zijnWe maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »