Pluimvee- en melkveebedrijf familie Nikkels

Pluimvee- en melkveebedrijf familie Nikkels

Over Pluimvee- en melkveebedrijf familie Nikkels

In 1906 begon de 1e generatie Nikkels een gemengd bedrijf in Dortherhoek (Bathmen). We hebben er nu 27.000 biologische legkippen en ongeveer 15 ha. grond voor de uitloop van de kippen.

In Holten hebben we de Janses Hoeve en daar zijn we een compleet nieuwe melkveestapel aan het opbouwen (vooral Friese Holstein). We melken een kleine 60 biologische melkkoeien met een SAC-melkrobot. Verder hebben we hier twee geschakelde pluimveestallen voor in totaal 24.000 biologische legkippen. De huiskavel is ongeveer 16 ha. groot en gebruiken we voor zowel de uitloop van de kippen als voor de weidegang van de koeien.

We hebben ongeveer 20 ha. veldkavels, waar we afwisselend gras, maïs en graan verbouwen. Deze gewassen voeren we zowel aan onze koeien als aan onze kippen in de vorm van bv. CCM of strooigraan.

We zijn deelnemer van SBeEB omdat we het belangrijk vinden om open en transparant te zijn. We laten graag zien wat we doen en hoe we het doen.

Pluimvee- en melkveebedrijf
familie Nikkels


Hof te Dorth
Gorsselseweg 38
7437 BG  Bathmen

Janses Hoeve
Oude Stationsweg 10
7451 ME  Holten

Facebook Hof te Dorth
Facebook Janses Hoeve

Twitter: @JanHeinNikkels

waar onze boeren te vinden zijnWe maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »