Melkveebedrijf Marca Hoeve, familie Schoorlemmer

Melkveebedrijf Marca Hoeve, familie Schoorlemmer

Over Melkveebedrijf Marca Hoeve, familie Schoorlemmer

Melkvee bedrijf Marca Hoeve wordt gerund door Marcel en Carla Schoorlemmer. Het bedrijf ligt in het buitengebied van Heeten en ze wonen hier samen met hun drie kinderen. Carla is één van de Wakkere Boerinnen.

Dit bedrijft telt ongeveer 140 melkoeien, 70 stuks jongvee en 74 ha grond.
Ze zijn zelf voorzienend in ruwvoer. In de zomer zijn de koeien buiten. De momenten dat ze in de stal zijn, zijn de diepstrooistel ligboxen voor zien van dikke laag stro en kalk zodat ze ook in de stal zacht liggen.

In 2013 is de jongveestal gebouwd. Daarin staan de kalver eenlingboxen. Ruime strohokken met drinkautomaten. Hierin blijven de kalveren tot dat ze ongeveer 5 maand zijn. Potstal voor de grotere kalveren (tot ongeveer 12 maanden) en een ruime afkalfhok voor de kalfkoeien. De droge koeien staan ook in deze stal en liggen in diepstrooiselboxen. Jongvee vanaf 12 maanden tot ongeveer 20 maanden staan op een ander locatie.

Op het bedrijf wordt homeopathische middelen toegepast.

Melkveebedrijf Marca Hoeve
Fam. Schoorlemmer
Weeleweg 20
8111 RN Heeten

Facebook Marca Hoeve
Facebook Wakkere Boerin

waar onze boeren te vinden zijnWe maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »