Melkveebedrijf familie Schoorlemmer

Melkveebedrijf familie Schoorlemmer

Over Melkveebedrijf familie Schoorlemmer

Hallo! Wij zijn Jan Willem, Suzan, Wieke en Koen Schoorlemmer. We wonen als derde generatie met ons gezin op deze mooie boerderij in Heeten. Het bedrijf is in 1930 opgericht door Johan Schoorlemmer. Later is het overgenomen door Ben. Momenteel werken Jan Willem en Ben in een VOF.

Ons bedrijf bestaat uit ongeveer 120 stuks melkvee, jongvee, 38 ha gras en 8 ha maÏs. Een deel van het jongvee wordt elders opgefokt. We melken onze koeien sinds 2014 middels een melkrobot. Dat bevalt erg goed. Meer rust in de stal en de koeien kunnen zelf kiezen wanneer ze gemolken worden. Een ander pluspunt is dat we nu flexibeler zijn qua werktijden. Ook vergt het minder lichamelijke inspanning. Onze koeien hebben allemaal een (familie)naam. Die staat in het gele oor nummer geschreven. Zo zie je o.a. een Bolletje, Hiltje, Keetje, Grietje. Onze kinderen hebben hun eigen koe. Voor de nakomelingen daarvan mogen zij een naam verzinnen.

We zijn trots op ons nette bedrijf. We zijn deelnemer van Salland Boert en Eet Bewust omdat we het belangrijk vinden om mensen een eerlijk en realistisch beeld te geven van de agrarische sector. Regelmatig ontvangen we burgers op ons bedrijf. Middels open dagen, (rolstoel)wandeltochten, (familie)feesten en schoolklassen.

U bent van harte welkom!!!

Fam. Schoorlemmer
Weseperweg 41
8111PJ Heeten

Facebook Wakkere Boerin

waar onze boeren te vinden zijnWe maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »