Varkens- en pluimveebedrijf Rensen

Varkens- en pluimveebedrijf Rensen

Over Varkens- en pluimveebedrijf Rensen

Varkens- en pluimveebedrijf Rensen is een echt familiebedrijf, dat wordt gerund door de vierde generatie. Marc en Ans zijn boer in hart en nieren en ook zoon Jurre is al regelmatig in de stal te vinden. Het bedrijf telt 40.000 vleeskuikens en 520 fokzeugen.

De biggen blijven op het bedrijf totdat ze 25 kilogram wegen, daarna gaan ze naar een vaste mester. De stallen worden verwarmd door een houtkachel en de lucht gereinigd d.m.v. een biologische luchtwasser.

De kuikens komen als ze 1 dag oud zijn in een schone en ontsmette stal, met nieuw strooisel waar de temperatuur 35 graden is. De eerste dagen zijn erg intensief, de kuikentjes krijgen de beste zorg voor een goede start. Als ze het juiste gewicht hebben gaan ze naar de slachterij.

Dankzij de zorgvuldige manier waarop Marc zijn dieren houdt, zijn ze gezond en wordt op het bedrijf nauwelijks antibiotica gebruikt. Wekelijks wordt er samen met de voerleverancier gekeken in de stal en worden verbeterpunten geanalyseerd voor de beste zorg.

Varkens- en pluimveebedrijf Rensen
Maateweg 5
8102 SK Raalte

Facebook Wakkere Boerin

waar onze boeren te vinden zijnWe maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »