Melkveebedrijf Hutten

Melkveebedrijf Hutten

Over Melkveebedrijf Hutten

Het melkveebedrijf van mts. Hutten ligt aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Sinds 2009 verblijven de koeien in de serrestal. Deze stal is gebouwd volgens de maatlat duurzame veehouderij. Een serrestal geeft veel licht, lucht en ruimte. Daarbij hebben wij klimaatgestuurde windschermen om zo altijd de juiste ventilatie in onze stal te hebben. Er is een mestrobot, koeborstel en diepstrooisel in de boxen voor extra lig-comfort. De koeien worden in de melkstal gemolken. De kalfjes krijgen melk via de kalverdrinkautomaat.

Sinds begin jaren 90  fokken we Montbeliarde koeien waarvan de witte kop een kenmerk is. We hebben er 156 die samen 1.4 miljoen liter melk produceren. Alle melk van onze koeien wordt verwerkt door Friesland Campina. Het ruwvoer wordt zoveel mogelijk zelf verbouwd. Daarnaast wordt ook nog brok gevoerd en bierbostel. Bierbostel is een restprodukt van de bierbrouwerij wat overblijft na het vergistingsproces.

We doen mee aan Salland Boert en Eet Bewust omdat we het belangrijk vinden dat sector transparant is. Waar komen de agrarische producten vandaan en hoe worden deze gemaakt? Ook is het belangrijk om te kunnen vertellen dat er strenge regelgeving is waar iedereen zich aan moet houden. En natuurlijk is het goed dat iedereen kan zien dat we met veel liefde en toewijding onze dieren verzorgen.

Melkveebedrijf Hutten
Bisschopsweg 2
7448 PK Haarle

milieu

waar onze boeren te vinden zijnWe maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »