Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert

Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert

Over Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert

Op dit biologische melkgeitenbedrijf in Mariënheem wonen Gerard, Ans en Lisa samen met hun andere kinderen.

Wij melken 1300 melkgeiten 2 keer per dag. Hiernaast hebben wij 350 lammeren voor de opfok. In de zomertijden lopen onze melkgeiten en lammeren buiten. Doordat de lammeren speeltoestellen hebben, trekken zij veel naar buiten. De melkgeiten kun je om de boerderij zien. Zij lopen om de 5 weken op een schoon perceel i.v.m. mogelijk wormbesmetting.

Wij hebben 85 ha land in gebruik. Hierdoor zijn wij zelfvoorzienend. Al het land dat wij in gebruik hebben, eigen en middels samenwerking, ligt binnen een straal van 8 km van ons bedrijf. De geiten krijgen als rantsoen gras, korrelmais en brok gevoerd.

De mest die de geiten produceren wordt voor een deel op ons land gebracht. Het andere deel wordt door biologische akkerbouwers gebruikt. Hier komt biologische varkensdrijfmest uit de regio voor terug. Daardoor kunnen wij in het teelt seizoen samen met witte en rode klaver voldoende gewasopbrengst krijgen.

Wij vinden het belangrijk om een ieder te laten zien wat er op ons bedrijf gebeurd. Dit doen wij o.a. door een Facebook pagina bij te houden. Achter op één van de stallen is het Panorama Salland geschilderd die je vrij kunt bezichtigen. Ook loopt het wandelpad van het ommetje van Mariënheem achter over ons weiland en door ons bos, genaamd het Snappertspad.

Wij zijn een erkend leerbedrijf hierdoor hebben wij stagiaires over de vloer. Tevens ontvangen wij wel eens geïnteresseerden aan wie wij met plezier een rondleiding geven. Wij zijn trots op ons bedrijf en de gehele agrarische sector!

Biologisch melkgeitenbedrijf familie Reimert
Wissinkweg 33
8106 PG Mariënheem

Facebook Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert

waar onze boeren te vinden zijnWe maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »