Onderwijsminister Slob volgt ‘boerderijles’ in Bathmen

Onderwijsminister Slob volgt ‘boerderijles’ in Bathmen
14
mei

Zowel onderwijsminister Arie Slob als dertig leerlingen van basisschool de Rythmeen uit Bathmen volgen maandagmiddag 14 mei een ‘boerderijles’ op het melkveebedrijf van de familie Stegink-Haarman. Daarna onthullen zij samen het deelnamebord ‘Salland Boert en Eet Bewust’ bij het bedrijf. Tipje van de sluier over de onthulling: dat is iets met katapults…

Groep 6 van basisschool de Rythmeen uit Bathmen is de eerste schoolklas in de gemeente Deventer die een ‘boerderijles’ volgt via Boerderijeducatie Salland. Een mooie mijlpaal die we graag met u willen delen.

‘Elk kind moet tijdens zijn basisschoolcarrière minimaal één keer op een boerderij zijn geweest, de plek waar alles samen komt.’ Dat is het uitgangspunt van het platform Boerderijeducatie Nederland.

Boerderijeducatie
Boerderijeducatie Salland is één van de samenwerkingsverbanden die aan dat doel bijdraagt in haar regio. Salland Boert en Eet Bewust wil boeren en samenleving op verschillende manieren met elkaar in verbinding brengen, bijvoorbeeld met open dagen of fietstochten langs bedrijven. Waarbij boerderijeducatie een mooie aanvulling is om kinderen te leren over de herkomst van hun voedsel en over dagelijkse praktijk op een boerenbedrijf.

Voor minister Slob is het bezoek een kennismaking met boerderijeducatie. Bij het werkbezoek is tevens Arjan Monteny, voorzitter van het platform Boerderijeducatie Nederland, aanwezig.

Archief

2018
2017
We maken gebruik van cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Lees meer.
akkoord »