Naast de varkenshouderij hebben we een kleinschalige akkerbouwtak. We verbouwen CCM (Corn Cob Mix), dit is maïs wat we tijdens het oogsten fijn malen en vervolgens aan onze vleesvarkens voeren, gemengd met mengvoer.
We houden de varkens volgens het concept van Keten Duurzaam Varkensvlees. Deze keten stelt duidelijke eisen/criteria op het gebied van diergezondheid, duurzaamheid en milieu. Dit zijn onder andere nestelmateriaal in de kraamstal rondom werpen, de biggen liggen minimaal 3 weken bij de moeder, extra eisen om antibioticagebruik te minimaliseren, afleidingsmateriaal in de gespeende biggenstal, en vleesvarkensstal. Maar ook wordt er gekeken naar het energieverbruik.
Doordat we zonnepanelen hebben, zijn we in staat om al onze eigen nodige energie zelf op te wekken, en deels terug te leveren. Daarnaast hoeven we in de vleesvarkensstal geen gas te gebruiken om de stal te verwarmen, dat kunnen de dieren zelf door een rondpompsysteem in de vloeren. De warmte die de grote varkens produceren in uitstralen naar de vloer, wordt rond gepompt, en komt zo bij de jongere dieren, waardoor we in die stal geen gas meer nodig zijn. Achter de vleesvarkensstal en de kraamstal staan luchtwassers, hier wordt de uitgaande lucht gezuiverd. Hierdoor komt er weinig ammoniak, stof en geur vrij.
We hebben ons aangesloten bij Salland Boert en Eet Bewust, omdat we het belangrijk vinden om open en eerlijk te zijn over ons werk en onze passie, en dat ook graag met mensen willen delen!